*

Prost: ‘Red Bull – Honda is een vraagteken’

Daan de Geus

Daan de Geus

31 december 2018 10:36

Prost: ‘Red Bull – Honda is een vraagteken’
Sutton Images

Renault Sport-adviseur Alain Prost denkt dat het Franse fabrieksteam in 2019 het gat naar Mercedes, Ferrari en Red Bull kan dichten, waarbij Red Bull door de overstap naar Honda voor hem ook ‘een vraagteken’ is.

Red Bull maakt de switch van Renault- naar Honda-motoren en denkt daar uiteraard goed aan te doen, maar in gesprek met Sky Sports maakt Prost duidelijk dat hij de combinatie Red Bull – Honda als ‘vraagteken’ ziet voor 2019.

Lees ook: Marko: ‘Als het met Honda niet lukt, stopt Red Bull met Formule 1’

De afgelopen jaren vormden Mercedes, Ferrari en Red Bull de grote drie en het is Renaults doel voor 2019 om het gat naar die topteams te verkleinen, vertelt Prost. “Ik denk ook dat we dat kunnen, al weet ik niet in hoeverre.” Renault werkt echter ‘heel hard’ aan haar motor, zegt Prost: “En het ziet er veelbelovend uit.”

Prost (rechts) met Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Ik denk echter dat we de topteams nog steeds niet kunnen verslaan”, vervolgt Prost, die daarbij dus op Mercedes en Ferrari doelt, want: “We moeten maar afwachten hoe Red Bull – Honda het doet, want dat is nog een vraagteken”, zegt hij over het team dat vanwege haar onvrede over de Renault-motor juist is overgestapt naar Honda.

De viervoudig wereldkampioen Formule 1 twijfelt er daarbij niet aan dat Renault in 2019 sterker voor de dag zal komen. “We zullen zeker beter zijn.” Komend seizoen treedt Renault behalve met Nico Hülkenberg ook met Daniel Ricciardo aan, de Australische zevenvoudig Grand Prix-winnaar die het heeft weggelokt bij Red Bull.

Lees ook: Renault verwacht veel van Ricciardo: ‘Hij gaat een sleutelrol spelen’