Giedo van der Garde is de GP2 sprintrace in Barcelona als zesde geëindigd. Nigel Melker zag de gewenste punten aan zijn neus voorbij gaan doordat hij door Onidi van de baan werd getikt.

Vanwege de omgekeerde startvolgorde moest Giedo van der Garde als achtste starten. Evenals in de hoofdrace kwam de Nederlander goed weg. Hij had drie man te pakken, maar moest na een ronde al weer twee plaatsen toegeven.

“Ik had geen grip en had bovendien het idee dat mijn bandenspanning te laag was. Ik heb nog een plekje kunnen goed maken, maar meer zat er in niet in. Ook omdat inhalen hier heel lastig is”, aldus Van der Garde.

Nigel Melker had opnieuw weinig geluk. De Oceean-coureur startte goed vanaf de veertiende plek. Na de eerste ronde lag hij negende. Maar de mogelijkheid op punten werd teniet gedaan door Onidi die hem een tik verkocht. Melkers voorvleugel was dusdanig beschadigd dat die vervangen moest worden. De Nederlander liep daarbij zo veel achterstand op dat hij de race als 24ste en laatste eindigde.