Zelfs een extra pitstop stopt Lewis Hamilton niet af. De McLaren-coureur was in Canada een klasse apart. En daarom werd hij de zevende winnaar in evenveel races.

Tot en met de eerste pitstop reed Hamilton braaf achter Sebastian Vettel aan. Hamilton kwam een ronde later binnen dan de Duitser en reed prompt voor de Red Bull-coureur weer de baan op. Toen Fernando Alonso in de volgende ronde naar binnen ging, gebeurde Hamilton echter precies hetzelfde.

Omdat Hamilton in Montréal een klasse apart was, vormde dit geen langdurig probleem. Op het lange rechte stuk haalde de McLaren-coureur zijn voormalig teamgenoot gelijk in. Alonso zou daarna de pits niet meer opzoeken. Hamilton wel.

En zo reden dus Alonso en Vettel dicht bij elkaar richting het einde van de wedstrijd. Hamiltons inhaalslag was echter bewonderingswaardig. Vrijwel elke ronde in de slotfase was hij meerdere seconden sneller dan Alonso en Vettel.

Eerst was Vettel de klos. Die daarna gelijk de pits opzocht. Alonso bleef buiten. En dat kwam hem duur te staan. Na Hamilton denderden namelijk ook de imponerende Romain Grosjean en Sergio Pérez over Alonso heen.

Met nog een ronde te gaan was het vervolgens nota bene nog Vettel die Alonso inhaalde. Een slechte tactiek van Ferrari zorgt voor duur puntverlies voor Alonso. Terwijl Hamilton imponerend de zevende verschillende winnaar in evenveel races van dit jaar werd.

Achter hem mochten ook Grosjean en Pérez naar het podium. Jenson Button viel zwaar tegen. Stond volledig in de schaduw van Hamilton. Michael Schumacher kende opnieuw pech. Zijn achtervleugel klapte niet meer dicht.

Het was een opmerkelijk incidentloze Canadese Grand Prix. Juist daarom won vandaag daarom de snelste rijder. Hamilton stak met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Al waren de prestaties van Grosjean en Pérez ook bewonderingswaardig.

Klik hier voor de volledige uitslag.