*

Racegemeenschap leeft mee met tragische dood Anthoine Hubert

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

31 augustus 2019 19:47

Racegemeenschap leeft mee met tragische dood Anthoine Hubert
Motorsport Images

Na de tragische dood van Formule 2-coureur Anthoine Hubert betuigt de racegemeenschap haar medeleven over de veelbelovende coureur. Lees hier de verzamelde reactie.

De Formule 1-organisatie toont haar medeleven aan de familie en vrienden van Hubert.

Het BWT-Arden team van Anthoine Hubert heeft sterke banden met het Racing Point Formule 1-team. Teambaas Otmar Szafnauer van Racing Point reageert geschokt: “Het is haast onmogelijk om de juiste woorden te vinden op dit soort momenten, we zijn kapot van het nieuws. Anthoine was een bijzonder mens en een geweldig racetalent, dat al vele successen heeft behaald in de sport. We sturen onze condoleance naar familie, vrienden en sponsors.”
Ook andere teams sturen hun condoleances.

Huidige Formule 1-coureurs zijn sprakeloos of delen hun herinneringen aan Hubert.
Zo deelt Esteban Ocon van de twee samen in jonge jaren.


Williams-coureur George Russell deelt een foto van hem met Hubert, samen op het podium in de GP3. Hubert won de klasse in 2018.

Ook oud-Formule 1-coureurs delen hun respect.

De Formule 2, waarin Hubert uitkwam, heeft uiteraard een diepe dreun gekregen.

De reacties komen ook van de andere kant van de oceaan, zoals bijvoorbeeld van Rinus van Kalmthout.

W-Series runner-up Beitse Visser is sprakeloos.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.