Na de Nederlandse tv-rechten van de Formule 1 gaan nu ook de radiorechten naar Viaplay. Dat meldt Het Belang van Limburg. De krant uit België sprak erover met Olav Mol, oprichter en commentator van Grand Prix Radio. Mol gaat voortaan via Belgische radiorechten verslag doen van de sport.

Hoe Viaplay de verslaggeving op basis van de radiorechten gaat invullen, is nog niet bekend. De Zweedse streamingdienst moet het nieuws nog bevestigen. Grand Prix Radio op zijn beurt spreekt op de eigen website al wel van uitbreiding naar België. Door die stap kan Mol F1-commentaar blijven geven.

Decennialang gaf Mol commentaar op tv. Dat deed hij de laatste jaren voor Ziggo. De sportzender raakt voor afgelopen seizoen echter de tv-rechten kwijt aan Viaplay. Dat bedrijf betaalt daar naar verluidt tot 2025 jaarlijks zo’n 30 miljoen voor.

Al snel na de intrede van Viaplay werd duidelijk dat Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het commentaar gingen verzorgen. Daarmee kwam er een einde aan het tijdperk-Mol op tv. Hij besloot zich vervolgens op streaming van zijn commentaar via Grand Prix Radio te richten en is ook nog actief voor Ziggo.