Kimi Räikkönen is het niet eens met de wedstrijdleiding die hem een tien seconden stop-and-go penalty heeft gegeven omdat hij gele vlaggen zou hebben genegeerd.

De gele vlaggen werden op Kemmel Straight gezwaaid vanwege de gestrande Red Bull-bolide van Max Verstappen. Kimi Räikkönen is daar volgens de wedstrijdleiding onvoldoende van het gas gegaan, hetgeen hem op een bezoekje aan de pits kwam te staan, om daar tien seconden stil te staan.

“Een verkeerde beslissing”, zo oordeelt het slachtoffer van de straf zelf. “De auto stond al bijna in zijn geheel achter de muur, dus ik denk dat het gevaar op dat moment al was geweken.”

Räikkönen stipt daarop aan dat de wedstrijdleiding in zijn ogen nogal willekeurig te werk gaat bij het uitdelen van straffen: “Nu vonden ze het nodig om mij te bestraffen, de volgende keer kan dat weer iemand anders zijn. Ik denk dat er veel te vaak onnodige straffen worden uitgedeeld.”

De Fin mag de beslissing van de wedstrijdleiding dan onterecht vinden, de hoge heren zelf onderstrepen hun besluit door ook nog eens drie strafpunten bij te schrijven op de racelicentie van Kimi Räikkönen.