Kimi Räikkönen en Sergio Pérez bakkeleien nog steeds over de aanvaring die ze in Monaco met elkaar hadden. Räikkönen is ‘nog steeds boos’ en Pérez meent dat hij ‘niets verkeerd’ heeft gedaan.

Räikkönen en Pérez kwamen elkaar twee keer tegen in Monaco. De eerste keer ging dat goed, volgens Räikkönen omdat hij Pérez – die in zijn ogen ‘veel te hard de bocht in dook’ – liet leven door aan de kant te gaan, maar de tweede keer deed Räikkönen dat niet en ging het mis.

Räikkönen liep daardoor een lekke band op en zag zijn vijfde plek zo in een tiende positie aan de finish veranderen, terwijl Pérez nog een paar ronden met een beschadigde bolide over de baan strompelde en uiteindelijk moest opgeven.

Boos
Na afloop van de race was Räikkönen behoorlijk boos en opperde hij dat iemand Pérez maar eens een klap moet geven, omdat hij toch niet luistert naar wat er tegen hem over zijn rijstijl wordt gezegd. En twee weken later is de Fin nog steeds boos: “Ik voel me niet anders, want hij heeft mijn race verpest en daar valt niets aan te veranderen.”

“Als je het me over een jaar zou vragen, zou ik er dus ook nog boos om zijn”, zegt de Lotus-coureur, die nog maar eens benadrukt dat de actie van Pérez ‘niet juist’ was: “Hij kwam veel te snel de bocht in en kon niet meer stoppen, maar ik vind niet dat ik aan de kant moet gaan omdat een andere coureur zo’n fout maakt en anders de bocht mist of mij raakt.”

“Ik deed dat vijf of zes ronden daarvoor al, omdat ik zag dat we anders zouden botsen, maar in dit geval kon ik niets anders doen dan mijn lijn aanhouden”, verklaart Räikkönen, voor wie het duidelijk is dat er nog over het incident gesproken gaat worden in Canada: “Ik neem aan van wel, want wedstrijdleider Charlie Whiting heeft er met Pérez over gehad en daar moeten we het nog over hebben.”

Pérez
Sergio Pérez blijft er ondanks de kritiek van Räikkönen bij dat hij niets verkeerd heeft gedaan. “Aan inhalen in Monaco kleeft altijd een zeker risico en ik heb een aantal acties uitgehaald die op het randje waren, maar volgens mij zaten er geen acties tussen die stom of over de lijn waren”, stelt de McLaren-coureur.

Dat Räikkönen na de race in Monaco zo boos op hem was en er nog steeds mee zit, kan Pérez begrijpen, maar hij maakt zich er geen zorgen om. “Ik snap wel dat hij boos was, want als je net uit de auto stapt zit je vol vuur en dan roep je wel eens wat.”

Pérez is dan ook niet bang dat Räikkönen – of een andere coureur die kritiek op hem heeft gehad – hem in Canada ‘een lesje zal leren’. “We zijn niet meer aan het karten, he? Dit zijn allemaal volwassen coureurs die het beste voor hun team willen en bovendien ook nog eens om het kampioenschap vechten, dus ik verwacht dat ze professioneel zullen zijn en maak me daar geen zorgen om.”

“Als we elkaar weer tegenkomen op de baan, zal ik er naar streven hard maar eerlijk tegen ze te vechten”, geeft Pérez aan, alvorens te besluiten met de boodschap dat het incident met Räikkönen in zijn ogen een gesloten boek is: “We weten van elkaar hoe we er tegenaan kijken en wat we gedaan hebben, dus wat mij betreft is de kous af en hoeven we het er niet meer over te hebben.”