Kimi Räikkönen gelooft dat als Ferrari alles op orde heeft, hij samen met teamgenoot Sebastian Vettel dit seizoen één-tweetjes kan scoren voor de Scuderia. 

Terwijl Sebastian Vettel overtuigend de Grote Prijs van Australië wist te winnen op het circuit van Albert Park, moest Kimi Räikkönen het doen met een vierde plaats achter de beide Mercedessen. De Fin worstelde op ultrasofts met onderstuur en finishte 22 seconden na zijn Duitse teamgenoot. Toch blijft hij strijdvaardig na de voor hem tegenvallende seizoensopening.

“Het resultaat voor mij is een beetje teleurstellend”, zegt Räikkönen. “Het is niet helemaal wat we wilden, maar ik accepteer het. Het was een goede race voor het team, maar we moeten nog veel doen en het seizoen duurt nog lang. We hebben wel een goede basis waar we op kunnen bouwen.”

De laatste 1-2 van Ferrari dateert alweer uit 2010 (Grand Prix van Duitsland). Fernando Alonso kwam toen voor Felipe Massa als eerste over de streep, nadat de Braziliaan hem eerder voorbij moest laten na een controversiële boordradio.