*

Räikkönen geeft Bottas schuld voor botsing

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

1 jaar geleden

Räikkönen geeft Bottas schuld voor botsing
Sutton Images

Kimi Räikkönen wijst Valtteri Bottas aan als veroorzaker van de botsing die hem in de eerste ronde uit de Grand Prix van Spanje wierp. Net als Max Verstappen, die ook betrokken was bij het incident.

Räikkönen en Verstappen gingen naast elkaar de eerste bocht in, en Bottas wilde daar aan de binnenkant ook nog bij. Maar er was niet genoeg ruimte voor drie auto’s naast elkaar, waardoor Bottas Räikkönen aantikte. Die belandde door dat stootje op zijn beurt tegen de Red Bull van Verstappen aan. Zowel Verstappen als Räikkönen moest met een gebroken wielophanging de wedstrijd verlaten.

De Ferrari-coureur ziet zijn landgenoot Bottas als aanstichter van het ongeval. “Het begin allemaal toen ik op mijn rechter achterwiel werd geraakt. De auto sprong een beetje, en dan ben je de controle even kwijt waardoor ik tegen Max aan kwam. Maar het ging echt mis vanaf die eerste touché. Wat doe je eraan?”

Het was voor Räikkönen de eerste uitvalbeurt sinds de Grand Prix van Brazilië vorig jaar. De Fin, in Sotsji nog als derde geëindigd, houdt de vierde plek in het kampioenschap. Hij heeft nu 49 punten, 13 minder dan Valtteri Bottas.

Gerelateerd