*

Räikkönen hoopt op ommekeer op ‘favoriet’ Spa

Daan de Geus

Daan de Geus

20 augustus 2014 11:12

Räikkönen hoopt op ommekeer op ‘favoriet’ Spa
Racepictures

Kimi Räikkönens 2014 verloopt moeizaam, maar de eerste race na de zomerstop – die van België – behoort tot zijn favorieten en hij hoopt het tij dan ook te keren in Spa, waar hij al vier keer wist te winnen.

Van de actieve coureurs, is Räikkönen degene die het vaakst in Spa wist te winnen. Dat de Fin het circuit in de Ardennen tot zijn favorieten rekent – ‘misschien is het zelfs wel mijn lievelingsbaan’ – is dan ook weinig verrassend. “Ik vind het een geweldige baan omdat het een ouderwets circuit is: snel, vloeiend en met veel hoogteverschillen”, vertelt hij.

“Het is daarnaast een baan die vaak spectaculaire races oplevert voor het publiek, terwijl je er als coureur – zelfs in elke afzonderlijke sector – ook echt nog het verschil kan maken”, geeft de wereldkampioen van 2007 aan.

Wat volgens Räikkönen met name een aandachtspunt is, is de eerste bocht – ‘een hairpin waarin je veel tijd kan winnen of verliezen in de aanloop naar Eau Rouge’ – terwijl hij verder benieuwd is naar het nemen van Eau Rouge zelf in een 2014-bolide: “De laatste jaren was die bocht makkelijk vol gas, maar dat zou dit jaar wel eens anders kunnen zijn.”

Over zijn kansen spreekt de 34-jarige uit Espoo zich verder niet specifiek uit, behalve dat hij graag eindelijk voor de langverwachte ommekeer in een lastig seizoen wil zorgen. En wat dat betreft, geeft het verleden hoop: “Toen ik hier voor het laatst met Ferrari kwam, in 2009, maakten we ook een jaar door waarin het vanaf het begin eigenlijk niet liep, maar wist ik toch in Spa te winnen.”

“Dat vormde toen het begin van een ommekeer, want daarna ging het de goede kant op. Als dat nu weer zou lukken, zou dat geweldig zijn, want dat zou betekenen dat het racen weer een stuk leuker wordt, zoals dat altijd het geval is als de resultaten beter worden!”

Lees meer over

Ferrari Räikkönen