*

Räikkönen: ‘Ik voel me thuis bij Lotus’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 juli 2012 13:26

Räikkönen: ‘Ik voel me thuis bij Lotus’
Formule1

Kimi Räikkönen heeft nog maar eens bevestigd dat hij zich perfect op zijn plaats voelt bij het team van Lotus: “Het draait hier namelijk om het racen en niet om teampolitiek.”

“Ik voel me eigenlijk al sinds het begin goed op mijn plek bij Lotus”, vertelt de Finse coureur aan het Italiaanse Autosprint. “De mensen zijn namelijk erg aardig en relaxed, en het gaat ze bovendien om het racen en ze houden zich liever niet bezig met teampolitiek.”

Het enige waarmee Räikkönen nog niet echt tevreden is bij Lotus, is het stuursysteem van zijn bolide. “Ik heb bij mijn vorige teams telkens de beschikking gehad over auto’s die een geweldig stuursysteem hadden, dus ik weet dat we ons systeem kunnen verbeteren door enkele details aan te passen. Dat is ook waarom ik er op sta dat we eraan blijven werken.”

Räikkönen neemt verder nog even de tijd om terug te blikken op zijn tijd bij Ferrari. “Ik voelde me daar eigenlijk ook altijd prima thuis”, zegt hij nu. “Ik heb een titel met ze gewonnen en ben blij met wat ik uit mijn periode bij Ferrari heb gehaald.”

“Het had waarschijnlijk tot een beter einde kunnen komen, maar ik weet waarom we uit elkaar zijn gegaan en daar zit ik niet meer mee in mijn maag. Voor mij is die periode een gesloten boek waar ik verder geen emoties bij heb”, verklaart de coureur die – ondanks dat hij een geldig contract had voor 2010 – eind 2009 op straat werd gezet door de Scuderia.

Lees meer over

Lotus Räikkönen