Kimi Räikkönen was kwaad op zichzelf nadat hij in de laatste ronde zijn derde plek verloor aan Max Verstappen. Dankzij een straf voor de Nederlander mocht hij alsnog naar het podium. Sebastian Vettel geeft toe dat Mercedes in Austin te snel was voor Ferrari.

In de laatste ronde van de Grand Prix van de Verenigde Staten werd Räikkönen in de snelle rechterdoordraaier van bocht zestien ingehaald door Verstappen. “Ik was een beetje verbaasd”, zegt de Ferrari-rijder. “Ik zag hem in mijn spiegels en dacht dat ik de bocht goed had afgedekt, maar opeens zat hij daar. Ik was wel pissig op mezelf dat hij me voorbij was gekomen.”

Zijn derde plek kreeg Räikkönen vlak na de finish weer terug. De stewards gaven Verstappen een tijdstraf van vijf seconden omdat hij bij het inhalen van de Fin met vier wielen buiten de baan had gereden. Vanuit zijn auto had Räikkönen dat niet gezien. “Ik had geen idee wat er precies gebeurd was, behalve dat hij me voorbij was gereden.”

Vettel: ‘We hadden nooit kunnen winnen’
Eerder in de race had Räikkönen de tweede plek afgestaan aan teamgenoot Sebastian Vettel. Die pakte bij de start nog even de leiding af van Lewis Hamilton, maar was de koppositie ook snel weer kwijt. Hamilton kon Vettel met zijn DRS makkelijk passeren.

“Ik probeerde nog te blokkeren. Misschien had ik meer kunnen doen, maar hij was zo veel sneller dat het weinig had uitgemaakt”, zegt Vettel. “Het is jammer dat ik de leiding kwijtraakte, maar met het snelheidsverschil van vandaag hadden we toch niet kunnen winnen.” Aan de meet lag Vettel tien seconden achter op Hamilton, die de race vanaf het moment dat hij de leiding overnam controleerde.

Vettels titelkansen zijn zo goed als verkeken. Met nog drie Grands Prix te rijden ligt hij 66 punten achter op Hamilton. De Duitser moet alle races winnen en hopen dat Hamilton door een flinke pechreeks wordt getroffen.