Kimi Räikkönen geeft zijn geslaagde rentree in de Formule 1 een vervolg. De Fin verlengde zijn contract bij Lotus met een jaar. Dat was volgens hem niet meer dan logisch.

Räikkönen maakt, met nog drie races te gaan, nog een theoretische kans op de titel. “Dat had ik begin dit jaar niet verwacht als je kijkt hoe het team er in 2011 voorstond”, zegt de wereldkampioen van 2007 in een reactie op zijn contractverlenging. “Mijn terugkeer in de F1 verloopt erg goed en het team presteert het hele jaar al prima.”

“Het is geweldig om vaak op het podium te staan en op constante basis punten te scoren. Ik voel mij bij Lotus erg op mijn gemak. We hebben dezelfde visie op de sport. Het was daarom logisch om bij Lotus te blijven. Ik kijk er naar uit om volgend jaar meer successen te boeken.”

Teambaas Eric Boullier blijft onder de indruk van de Fin. “Hij kent een bijzonder goede terugkeer in de Formule 1. Vanaf het eerste moment was het al duidelijk dat hij niet aan snelheid had ingeboet en dat hij nog steeds goede aanwijzingen kon geven. We worden al een heel seizoen beloond met een geconcentreerde en gemotiveerde coureur.”

“Kimi’s talent en ervaring spelen een grote rol in het gegeven dat we hoog in beide kampioenschappen staan. Het was voor ons daarom niet meer dan logisch om hem een nieuw contract aan te bieden.”