De motorupdate die Ferrari naar Monza bracht, is een stap vooruit, maar ‘niet iets magisch’ dat een wereld van verschil maakt. Dat vertelt Kimi Räikkönen.

Volgens de Ferrari-coureur is de update, waar de Scuderia haar laatste tokens van 2016 voor gebruikte,  ‘geen groot ding’. “Maar we moeten elk klein voordeel pakken. Dat is normale progressie.”

“Deze motorupdate is daarbij niet iets magisch, maar het is wel iets”, benadrukt Kimi Räikkönen. “We zouden sowieso ook nooit iets brengen waarvan we niet denken dat het beter is dan een vorige specificatie.”

Ferrari moet zich, zo herhaalt Räikkönenen een bij de Italiaanse renstal inmiddels bekend mantra, ‘op elk vlak blijven verbeteren’. Het doel is namelijk nog altijd om tweede te worden bij de constructeurs, vertelt hij.

Formula One World Championship 2016, Round 14, Italian Grand Prix, Monza, Italy, Friday 2 September 2016 - Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H.

Met de motorupdate finishten de Ferrari-coureurs als derde en vierde op Monza.

“We zijn de tweede plaats een paar races geleden kwijtgeraakt, maar het gaat de laatste races wel de goede kant op en hopelijk blijft dat het geval tijdens de komende Grands Prix.”

Rivaal Red Bull pakte vlak voor de zomerstop, bij de Grote Prijs van Duitsland, de tweede plek – achter het dominante Mercedes – af van Ferrari. Red Bull staat met nog zeven races te gaan elf punten voor op Ferrari.