Kimi Räikkönen is er zeker van dat hij nog wat van dit jaar kan maken, maar kijkt ook al met vertrouwen vooruit naar 2015, als hij een Ferrari krijgt die ongetwijfeld meer naar zijn wensen is.

Dat Räikkönens terugkeer bij Ferrari vooralsnog niet fantastisch verlopen is, is bekend, maar de Fin verklaarde vorige week al het gevoel te hebben dat het einde van zijn moeilijke periode in zicht is en vertelt nu aan Autosport dat hij over de winter ‘heus niet een seconde trager is geworden’ en het voor de tweede seizoenshelft ‘gewoon een kwestie is van alles op orde krijgen’.

Tegenover ESPNF1 voegt Räikkönen daar met oog op 2015 aan toe dat hij er niet aan twijfelt dat hij dan een auto van Ferrari krijgt die niet alleen sneller is, maar hem ook beter bevalt. “Ik heb honderd procent vertrouwen in de mensen op de fabriek en ben er zeker van dat we volgend jaar een auto hebben die dan wél zo competitief is als een Ferrari hoort te zijn en bovendien beter bij mijn rijstijl past.”

“Het team weet namelijk wat ik verlang van een auto en nu James Allison aan het roer staat, krijg ik ongetwijfeld ook een auto die meer op mijn wensen is afgestemd”, zegt Räikkönen, verwijzend naar de technisch directeur met wie hij eerder bij Lotus werkte en die hem daar van bolides voorzag waarmee hij in 2012 en 2013 races wist te winnen en podiumplekken kon pakken.

Hoewel Räikkönen voor de goede orde herhaalt dat er nog veel werk te doen is en Ferrari – ‘dat in z’n geheel een vrij slecht jaar doormaakt’ – zich aanzienlijk moet verbeteren, weet iedereen volgens Räikkönen wat er gedaan moet worden en heeft Ferrari de middelen en mensen in huis om het tij te keren. “Reden genoeg om er vertrouwen in te hebben dat we volgend jaar weer vooraan meedoen dus.”