Suzuka is van veel coureurs het favoriete circuit vanwege het uitdagende karakter. Geen simpel baantje dus en zo kon het gebeuren dat een aantal coureurs een uitstapje naast de baan maakte. Waaronder Kimi Räikkönen.

De Fin eindigde de tweede sessie al vroeg door vast te komen te staan in de gravel van bocht zeven nadat hij even daarvoor gespind was. Daardoor mistte hij de laatste dertig minuten van de training. Volgens Räikkönen geen al te groot probleem.

“De auto voelde best goed vandaag”, legt hij uit. “Natuurlijk zijn er wat punten die beter kunnen, maar ik ben best blij met de vooruitgang die we boeken. Ik ben gespind in de tweede sessie dus daar hebben we wat tijd verloren want we hadden nog wat long runs willen doen. Ik was bezig aan een snelle ronde toen de wind van richting veranderde, wat effect kan hebben op de auto. Gelukkig heb ik geen schade opgelopen en is het geen al te groot drama omdat we de baan goed kennen.”

Grosjean noteerde in de eerste sessie een zevende tijd en verbeterde zichzelf door in VT2 een vijfde tijd te klokken. Toch is de Fransman niet geheel tevreden. “Het is lastig om hier de juiste balans te vinden die overal op het circuit werkt. Ook de banden maken het niet makkelijk dus hebben we nog aardig werk te verzetten om de auto beter handelbaar te maken. Ik weet dat we nog beter kunnen. Als je dan toch – met een auto die nog niet top voelt – goede tijden kan neerzetten, is dat een goed gevoel.”