Erg jammer. Een andere omschrijving heeft Kimi Räikkönen niet voor het verloop van zijn kwalificatie, die hem een veertiende startplek opleverde.

“De auto voelde goed aan, dus het is erg jammer dat we op deze plek terecht zijn gekomen”, zegt Räikkönen in gesprek met Formula1.com. “Ik denk dat er zeker dingen zijn die we anders aan hadden kunnen pakken, maar ja, achteraf is het natuurlijk makkelijk praten”, weet de Fin.

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Saturday 23 July 2016 - Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H.

Een vroege slotronde betekende een vroege exit voor Räikkönen.

Räikkönens kwalificatie eindigde met Q2. Hij was daarin één van de eerste coureurs die terwijl de seconden wegtikten, zijn beslissende vliegende ronde neerzette. Dat bracht hem kortstondig zelfs de eerste plek, maar vrijwel iedereen die daarna nog een rondje mocht afmaken, en dat waren er veel, was daarna sneller. Wat Räikkönen dus P14 bracht.

“We zullen hier zeker van leren”, verklaart Räikkönen, die zich ondanks de matige startplek zeker niet kansloos acht voor de race van zondag op de Hungaroring: “Hoewel het hier niet makkelijk is, kun je er wel degelijk inhalen. Dat is dan ook wat ik zondag ga doen.”

“Ik denk dat we zeker nog een goede race kunnen hebben en we zullen ook vast iets bedenken om naar voren te komen”, houdt Räikkönen, die verder denkt dat ‘de eerste drie bochten belangrijk worden’, vertrouwen.