Ferrari-coureur Kimi Räikkönen vindt dat zijn ‘slechte openingsronde’ een verder ‘goede race’ verpestte. De Fin reed naar eigen zeggen ‘beter’ dan hij tot nu toe heeft gereden in 2017.

“Ik had gewoon een poepstart”, geeft Räikkönen na afloop van de Grand Prix van Bahrein toe. “Daardoor werd het een inhaalrace voor mij. Uiteindelijk ging het wel een stuk beter dan het tot nu toe ging dit seizoen, maar ik heb het gevoel dat ik sneller kan. De auto voelde goed aan, dus geen klachten wat dat betreft. Maar het resultaat is voor mij nog steeds teleurstellend.”

Door zijn slechte start vanaf P5 viel Kimi Räikkönen al vrij snel terug tot P7. Uiteindelijk finishte de Fin als vierde, terwijl teamgenoot Sebastian Vettel zijn tweede overwinning van het seizoen boekte en tussen de beide Mercedes-coureurs op het hoogste treetje van het podium feest vierde.

Vettel voert het kampioenschap aan met 68 punten uit drie races, gevolgd door Lewis Hamilton (61) en Valtteri Bottas (38) van Mercedes. Räikkönen staat vierde met 34 punten.