Een vijfde startplaats is voor Kimi Räikkönen geen reden voor een feestje, maar de Ferrari-coureur ziet het als een stap in de goede richting en is er dus toch best tevreden mee.

“Dit is natuurlijk alsnog niet waar we aan het eind van de kwalificatie graag willen staan, maar het is wel een stap in de goede richting”, vertelt Räikkönen aan het Finse MTV3, waarbij hij moet toegeven dat hij eigenlijk dacht zesde te staan, totdat MTV3 hem vertelde dat hij een plaatsje is opgeschoven doordat Daniel Ricciardo is teruggezet wegens een eerdere straf: “Ik wist niet dat we daaraan deden.”

Dat terzijde laat Räikkönen optekenen dat hij tevens gelukkig is met de verbeteringen die Ferrari aan zijn auto heeft gemaakt. “Ook dat is een stap vooruit”, meldt de Fin. “De auto voelde beter aan dan tijdens de eerste twee raceweekends.”

Dat gezegd hebbende is het naar zijn wensen afstellen van de F14 T alsnog geen gemakkelijke opgave, benadrukt Räikkönen: “Het is lastig om vast te stellen welke onderdelen de auto beter maken en welke niet, maar ik ben blij met de nieuwe onderdelen die het team brengt en de vooruitgang die we hebben gemaakt.”