Kimi Räikkönen liet in de voorbereidingen op de kwalificatie enkele veelbelovende dingen zien, maar kon zich op het moment suprême niet mengen in de strijd om de eerste twee startrijen, laat staan in die om pole position.

Räikkönen kwam uiteindelijk dik negen tienden tekort op polesitter Rosberg en moet tevens Lewis Hamilton en de beide Red Bulls voor zich dulden. “Wat dat betreft zaten we er tijdens de vrije trainingen beter bij, maar dit toont maar weer aan dat vrije trainingen niet per definitie representatief zijn.”

Kimi Räikkönen mag dan niet tevreden zijn met P5, hij weet tegelijkertijd dat hij weinig heeft laten liggen: “Ik was tevreden met mijn eerste ronde in Q3. Ik wilde in mijn tweede rondje net iets meer pushen, maar ik ging wijd in bocht één en kwam grip tekort in de laatste sector.”

“De auto doet het dus goed, maar over het algemeen missen we net dat beetje grip”, aldus Räikkönen die weet dat er morgen misschien wel iets meer in zit: “Singapore is Singapore en er gebeurt altijd wel iets. Hopelijk timen we zelf alles goed en hebben we wat geluk met eventuele safety car-situaties.”