Kimi Räikkönen keert in 2014 terug bij Ferrari en verheugt zich erop weer met het Italiaanse team te werken. Daarnaast ziet hij uit naar de samenwerking met zijn nieuwe teamgenoot Fernando Alonso.

“Ik bewaar veel mooie herinneringen aan mijn eerste periode bij Ferrari”, vertelt Räikkönen, die eerder van 2007 tot en met 2009 voor de Scuderia reed, op de Ferrari-website. “Ik heb toen drie fantastische en succesvolle seizoenen bij Ferrari gekend, met de wereldtitel die ik in 2007 won natuurlijk als meest vooraanstaande herinnering.”

“Ik ben dan ook erg blij dat ik straks weer terugkeer bij het team”, vervolgt de Fin. “Ik verheug me er ontzettend op om weer in een Ferrari-bolide te rijden en de nauwe band die ik met zo veel teamleden had weer op te pakken.”

“Daarnaast kan ik ook niet wachten om samen te werken met Fernando Alonso, die in mijn ogen een geweldige coureur is. Ik wil Ferrari samen met hem het succes te brengen dat het team verdient.”

Namens Ferrari ontvangt teambaas Stefano Domenicali de terugkerende Räikkönen, die nu nog uitkomt voor Lotus, met open armen. “Ik ben er erg gelukkig mee dat ik Kimi wederom bij dit team mag verwelkomen. Ik heb het gevoel dat hij het zelf ook heel leuk vindt weer Ferrari-coureur te zijn en krijg bovendien de indruk dat hij erop gebrand is een zo goed mogelijke job te doen.”

Foto: Räikkönen tijdens zijn eerdere dienstverband bij Ferrari.