Vanaf volgend seizoen zijn de vaste nummers terug in de Formule 1. De coureurs hebben tot Kerstmis de tijd om hun voorkeur in te leveren bij de FIA, en de eerste keuzes druppelen inmiddels binnen.

Zo zou Kimi Raikkonen, volgens een Fins dagblad, nummer 7 op zijn helm willen de komende jaren, kiest Perez voor 11 en heeft Massa nummer 19 als eerste keuze opgegeven. Fernando Alonso zou voor 14 gaan, zijn geluksnummer, en Jean-Eric Vergne heeft het legendarische nummer 27 op het oog. Zevenentwintig was namelijk jarenlang het vaste nummer van de eerste coureur van Ferrari en is ook het nummer dat Gilles Villeneuve had toen hij dodelijk verongelukte op het circuit van Zolder in 1982.

Ook Nico Rosberg wil een legendarisch nummer voor de rest van zijn Formule 1-carrière. Nummer 6, het nummer waarmee zijn vader Keke in 1982 naar de wereldtitel reed, is de voorkeur van de Duitser. Valtteri Bottas koos op een hele andere manier zijn gewilde nummer; via Twitter vroeg hij fans om tips en dat resulteerde uiteindelijk in het nummer 77.

De meeste coureurs geven echter hun  favoriete nummer nog niet prijs. Zo vertelden Ricciardo en Grosjean hun nummers nog geheim te houden totdat de FIA ze officieel bevestigd, omdat het kan voorkomen dat twee coureurs hetzelfde nummer willen. Om die reden hebben rijders in totaal drie nummeropties ingeleverd bij de autosportbond, waarna de FIA beslist wie welk nummer krijgt. In het geval van botsende voorkeuren krijgt de coureur die vorig jaar het hoogst eindigde in het kampioenschap de voorkeur.