Kimi Räikkönen vindt de huidige winterstop veel te kort. Dat het volgende seizoen het langste in de geschiedenis van de Formule 1 wordt, vindt de Ferrari-coureur daarentegen geen probleem.

“Het lijkt wel of de winterstop steeds korter wordt. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje belachelijk, want naar mijn mening zou de winterpauze juist langer moeten duren”, vertelt Räikkönen aan het Finse Turun Sanomat.

“Wij werken het hele jaar door, net als iedereen die een baan heeft, dus we willen ook wel eens vakantie en wat tijd om te ontspannen”, verzucht Räikkönen, die aangeeft dat hij zelf ongeveer een maandje vrij zal nemen.

Räikkönen zat op 1 december voor het laatst achter het stuur van een Formule 1-auto, tijdens Pirelli’s bandentestdag in Abu Dhabi. Het eerste raceweekend van 2016 begint pas op 18 maart, maar in de laatste week van februari wordt de eerste wintertest al gehouden, waarop de tweede begin maart volgt. Nog voor het tijd is voor de wintertests, staat voor eind januari echter ook weer een tweedaagse bandentest ingeroosterd.

Pirelli wil op 25 en 26 januari regenbanden gaan testen op het circuit van Paul Ricard, dat indien nodig onder water gezet kan worden. Räikkönen overweegt die test echter over te slaan, al komt dat niet door het vroege tijdstip, vertelt hij: “Tijdens die test worden vermoedelijk toch alleen maar 2015-auto’s gebruikt, dus ik denk niet dat ik daar aan mee zal doen.”

Hoewel er nog flink wat vrije dagen zijn voor er weer circuitactiviteiten volgen, hebben de meeste coureurs in de winter veel werk op de fabriek te doen, bijvoorbeeld in de simulator. Al het werk in de winter is ter voorbereiding op een Formule 1-seizoen dat met een recordaantal van 21 Grands Prix het langste ooit wordt, waar Räikkönen minder moeite mee heeft: “Al het reizen kan je wel vermoeien, maar ik zie het aantal races niet als een probleem.”

Niet alleen Räikkönen vindt de winterpauze momenteel te kort, ook zijn teamgenoot Sebastian Vettel is die mening toegedaan. “Het is een zeer korte onderbreking, maar er is gelukkig wel tijd om een aantal vrije dagen met familie en vrienden door te brengen zonder dat je telkens je koffer hoeft in te pakken om je voor te bereiden op de volgende reis”, vertelt hij aan SpeedWeek.