Fernando Alonso is blij met wat een sterke kwalificatie voor zijn team McLaren was, maar is niet happy met de spin die hij in Q3 maakte.

Alonso en McLaren-teamgenoot Jenson Button legden op de Hungaroring beslag op de zevende en achtste startplek. Daarmee mag volgens Alonso van een goede kwalificatie gesproken worden voor het team: “Ons met twee auto’s bij de eerste tien kwalificeren, was ook het eerste doel voor het weekend”, vertelt hij aan SpeedWeek.

“Ik ben er blij mee”, zegt Alonso, die echter minder blij was met zijn spin aan het eind van Q3: “Ik remde te laat bij bocht zes, sneed de chicane wat af en wilde dat bij bocht acht en negen goedmaken. Dat heb ik wat overdreven, wat teleurstellend is. Anders had ik de zesde plek van Carlos Sainz misschien kunnen pakken.”

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Saturday 23 July 2016 - Jenson Button (GBR) McLaren MP4-31 leads team mate Fernando Alonso (ESP) McLaren MP4-31.

Button rijdt hier voor Alonso, maar kwalificeerde zich achter de Spanjaard.

Alonso gaat de race ook met het nodige vertrouwen in. “We zijn onder alle omstandigheden immers competitief gebleken.” Toch rekent hij zich nog niet rijk, benadrukt Alonso: “Want het echte werk moet nog beginnen.”

Jenson Button
Met een achtste tijd toont Button zich tevreden. “De auto deed het goed en het is mooi met twee auto’s bij de eerste tien te staan, ook al willen we natuurlijk meer”, kijkt hij ten overstaan van SpeedWeek naar de lange termijn.

Wat de korte termijn betreft, zondag, om precies te zijn, verwacht Button geen makkelijke race. “Kimi Räikkönen, die achter ons staat, komt sowieso nog naar voren. Daarnaast staan we voor al onze directe rivalen en we moeten flink aan de bak om ze ook voor te blijven.”