De eerste testdag van 2017 zit er inmiddels op. Het resultaat? Een tevreden Lewis Hamilton, een blije Valtteri Bottas, Fernando Alonso die wat te mopperen heeft en Daniel Ricciardo die zich geen zorgen maakt. Een selectie van wat de coureurs te zeggen hebben.

Een volledig overzicht van de eerste testdag lees je hier.

Lewis Hamilton, Mercedes. P1, 1:21.765, 73 ronden.
“Dit was een goede dag, voor ons hele team. We hebben veel ronden gereden en veel opgestoken over de nieuwe auto’s. We hebben veel punten op onze lijst kunnen afstrepen, maar qua afstelling zijn we nog nergens. De auto’s hebben verder een stuk meer downforce, wat ik als coureur zeer positief vind. In het algemeen had ik me geen beter begin kunnen wensen.”

Valtteri Bottas, Mercedes. P6, 1:23.169, 79 ronden.
“Ik heb een goede eerste ochtend achter de rug. De auto’s zijn erg anders dan die van vorig jaar en gedragen zich ook anders, maar het blijven natuurlijk auto’s: ze hebben vier wielen, een motor en een stuur. Alles liep verder lekker, zonder problemen. Het is lekker beginnen zo.”

Al kort na het begin van de test stond Ricciardo naast zijn auto. Hij kon later wel weer instappen.

Daniel Ricciardo, Red Bull. P5, 1:22.926, 50 ronden.
“Ik maak me niet druk, al was het fijn geweest als ik meer ronden had kunnen rijden. Het goede is dat we beide keren uit voorzorg stopten. Laten we zeggen dat we waarschuwingssignalen kregen en daarom besloten de auto te parkeren. We hebben op zeker gespeeld om de motor niet te beschadigen. Dat was het belangrijkste. De laatste twee uur hebben we nog flink kunnen rijden. Dat was positief. Hopelijk kan Max morgen meer rijden.”

Carlos Sainz, Toro Rosso. P8, 1:24.494, 51 ronden.
“Ik heb een positief gevoel overgehouden aan vandaag. De auto voelde goed aan en qua downforce en grip hebben we een flinke stap gezet. Ik voelde het direct, het zorgde voor een lach op mijn gezicht. Dat gezegd hebbende, was het geen probleemloze dag. We hadden graag meer gereden, maar dat hoort erbij met een compleet nieuwe auto.”

Nico Hülkenberg, Renault. P9, 1:24.784, 57 ronden.
“Een spannende eerste dag, met een nieuw team en compleet nieuwe auto. Er valt veel te ontdekken en duidelijk veel te leren. Het was geen dag zonder problemen (want die had Hülkenberg met de brake ducts voor, red.) maar een goed begin bij mijn nieuwe ’thuis’.”

Blij? Nee, dat is Alonso niet.

Fernando Alonso, McLaren. P10, 1:24.852, 29 ronden.
“Dit was zeker geen perfect begin van de wintertests. Het is teleurstellend om hier te komen en gelijk tijd te verliezen op de eerste dag. Daar worden we niet vrolijk van. Maar het is niet anders. We moeten hiervan leren. Het is sowieso pas de eerste dag, dus we zijn ook niet te bezorgd. Het duurt nog lang voor het seizoen begint.”