Voor de Formule 1-liefhebber die niet al te serieus wil racen, heeft Codemasters het perfecte spel ontwikkeld: F1 Race Stars, een Formule 1-variant op Mario Kart.

F1 Race Stars is een prima spel voor een avondje gamen met je vrienden of familie. Je kunt racen met een cartoonvariant van alle F1-coureurs van afgelopen seizoen en er zijn tien Grands Prix van dit jaar in het spel opgenomen. Alhoewel, circuits… meer een stereotiepe indruk van het land waar de race wordt verreden.

Natuurlijk is in het circuit van België Eau Rouge opgenomen, maar regent het ook om de haverklap en gaat het parcours deels door riviertjes. Aan het circuit in de Verenigde Staten is een oval toegevoegd en in Brazilië raas je door de jungle. De race in Singapore vindt inderdaad ’s nachts plaats, maar lijkt in de verste verte niet op het echte Formule 1-circuit. Niet dat dat trouwens uitmaakt, want de circuits zijn vermakelijk. Loopings en verre sprongen: het kan allemaal niet op.

De power-ups zorgen voor extra plezier. Krijg je een turboboost of munitie om op de concurrentie af te vuren? Kijk uit: de rest krijgt natuurlijk ook power-ups en kan op die manier je auto beschadigen. Gelukkig zijn er op elk circuit meerdere reparatiepunten, waarvoor je wel flink moet omrijden.

Knipoog

Power-ups, racen door rivieren, loopings en verre sprongen… F1 Race Stars moet je niet al te serieus nemen, want een echte racegame is het niet. Wel een perfect gezelschapsspel, dat toch enkele realistische trekjes heeft, zoals KERS. De besturing is wel wat stroefjes, en daarmee dus compleet anders dan in F1 2012, dat begin deze herfst uitkwam en een prima simulatiegame is.

Met de komst van F1 Race Stars kan Codemasters in ieder geval wéér een Formule 1-game toevoegen aan zijn repertoire. De Britse ontwikkelaar is druk bezig het maximale uit zijn Formule 1-licentie te halen. Naast de jaarlijkse F1-game heeft Codemasters een online F1-spel gemaakt, dat iedereen aan te raden is, en nu heeft het een Mariokart-variant van de Formule 1 gemaakt. Niet uniek in zijn soort, wel uniek in de lijst F1-spellen, en daarom de moeite waard.

Racen tegen je vrienden kan online, maar ook via de splitscreenmode. Dat maakt het een ideaal spel voor in de winter. Racen tegen je vrienden, niet te serieus maar met een knipoog. F1 Race Stars is beschikbaar voor de pc, Playstation 3 en Xbox 360.

Minimale systeemeisen

Processor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz of AMD Athlon X2 5400+
Videokaart: AMD HD2600 of NVIDIA Geforce 8600
Werkgeheugen: 2 Gb RAM
Besturingssysteem: Windows Vista of Windows 7
Harde schijf: 5 Gb

Aanbevolen systeemeisen

Processor: Intel Core i7 of AMD Bulldozer
Videokaart: AMD HD6000 of NVIDIA GTX500
Werkgeheugen: 4 Gb RAM
Besturingssysteem: Windows Vista of Windows 7 64 bit
Harde schijf: 5 Gb