De voorlopige kalender van 2021 telt een recordaantal van 23 races, zo meldt Auto, Motor und Sport. De eerste Grand Prix van Nederland in 36 jaar wordt niet in mei, maar later in het jaar gehouden, beweert het Duitse magazine.

Dit seizoen werden er veel races afgelast door het coronavirus, maar de kalender van volgend jaar ziet er weer wat normaler uit. Het seizoen wordt half maart volgens Auto, Motor und Sport ‘gewoon’ afgetrapt in Australië, voordat het circus doorreist naar Bahrein, China en Vietnam. Het Europese seizoen begint in Spanje en dus niet in Nederland, zoals afgelopen jaar het plan was. Na Spanje volgen Monaco, Azerbeidzjan en Canada. Voor de zomerstop worden er nog vier races verreden in Frankrijk, Oostenrijk, Engeland en Hongarije.

Lees ook: Russell: ‘Toto heeft me verteld dat ik zeker op de grid sta volgend jaar’

  1. Australië – 21 maart
  2. Bahrein – 28 maart
  3. China – 11 april
  4. Vietnam – 25 april
  5. Spanje – 9 mei
  6. Monaco – 23 mei
  7. Azerbeidzjan – 6 juni
  8. Canada – 13 juni

De data voor de overige races zijn nog niet bekend. Verwacht wordt dat de Grand Prix van Nederland onderdeel gaat worden van een triple header met Italië en België. Het seizoen wordt traditioneel afgesloten in Abu Dhabi.

Er ligt geen plan b klaar, mocht de pandemie nog niet voorbij zijn. Liberty Media wil terug naar het oude systeem. “Nog één seizoen op deze manier en we zijn allemaal blut.”

Lees ook: Overstuur: Herr Dr. Marko, haal de Hulk!

Foto: Motorsport Images