De Renault-motor gaat bij Red Bull ook de komende twee jaar nog als TAG Heuer door het leven. Het team heeft deze branding overeenkomst tot en met 2018 verlengd.

De Renault-motor achterin de Red Bulls is begin dit jaar door het team tot TAG Heuer omgedoopt. Dit is een gevolg van de ernstige ruzie die Red Bull en Renault in 2015 hadden. Renault wilde alleen sportief en technisch met Red Bull verder als het niet commercieel en in naam aan het team verbonden zou zijn.

Red Bull sloot eind 2015 daarom een branding deal om de Renault-motoren als TAG Heuers in te zetten, vernoemd naar de horlogesponsor en timekeeping and performance partner van het team. Deze overeenkomst om de motoren TAG Heuer te noemen is nu tot en met 2018 verlengd.

Namens Red Bull laat teambaas Christian Horner weten ‘erg blij’ te zijn met de contractverlenging. “TAG Heuer en Red Bull delen een passie voor racen en een drive om dingen anders aan te pakken. Dat vormt de basis van deze relatie.”

Voor TAG Heuer is de nieuwe deal ook welkom, meldt Marc Biver van het horlogemerk. “Red Bull is een jong, dynamisch en ambitieus team, wat perfect past bij onze marketingboodschap. ”

Red Bull maakte in mei al bekend tot en met 2018 met Renault-motoren verder te gaan. Toro Rosso, Red Bulls opleidingsteam, rijdt vanaf 2017 ook weer met Renault-motoren, na een jaar met 2015-Ferrari’s.