Red Bull en Max Verstappen begonnen met een podiumplek goed aan het seizoen 2019. Toch is de vijfvoudige racewinnaar voorzichtig. “Het is heel goed om het seizoen met een podium te beginnen, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen,” blijft Verstappen nuchter.

Achteroverleunen na het resultaat in Australië is voor Verstappen geen optie. “Het podium is natuurlijk positief, maar het circuit in Melbourne is niet representatief. Pas na de race in China zullen we weten waar we staan,” houdt hij zijn team scherp.

Vervolgens blikt de Nederlander vooruit op de volgende race in Bahrein. “Ik geniet van de baan en van de overgang tussen de dag en de avond. Dat zorgt altijd een interessant weekend. Als je aan de kwalificatie begint, weet je eigenlijk niet echt waar je staat.” Reden daarvoor zijn de baanomstandigheden die tijdens de vrije training erg verschillen van die tijdens de kwalificatie en race. Daardoor hebben de teams geen optimale voorbereiding, wat het net interessant maakt.

Maar veranderende omstandigheden zijn niet de enige reden dat Verstappen zin heeft in komend weekend. “De middelste sector, die vrij technisch is, vind ik het beste gedeelte van Bahrein. Ik hoop dat het een goede race oplevert.”

Ook teamgenoot Pierre Gasly heeft zo zijn redenen om uit te kijken naar de tweede race van het seizoen. “Bahrein is een van mijn favoriete races. Ik behaalde er vorig seizoen mijn beste resultaat met een vierde plaats, dus voor mij zorgt Bahrein voor goede herinneringen en een positieve energie.”

De Fransman wil zich na een teleurstellend weekend in Australië bewijzen in het Midden-Oosten. “We hebben gezien dat onze bolide competitief is en het circuit in Bahrein spreekt me aan. Ik kan dus niet wachten om terug in de wagen te springen en aan de slag te gaan.”

Foto: Red Bull Racing