Met een zesde en negende startplek zijn Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel niet geheel tevreden, al zien ze – zeker als het zondag regent – nog wel kansen.

De kwalificatie ten spijt, was het grote nieuws bij Red Bull op de zaterdag in Japan natuurlijk dat Vettel het team na afloop van dit jaar verlaat en Daniil Kvyat zijn vervanger zal zijn.

Voor Ricciardo komt het ‘als een grote verrassing, want het zijn twee grote veranderingen’, maar de Australiër prijst zich gelukkig met Vettel gewerkt te mogen hebben en denkt aan de andere kant prima met Kvyat een team te kunnen vormen.

Wat zijn kwalificatie betreft, moet Ricciardo toegeven dat hij meer had verwacht. “Maar gezien mijn klapper door eigen toedoen in de tweede training van vrijdag, is terugslaan met P6 – ondanks dat ik had gedacht dat we competitiever zouden zijn – eigenlijk prima.”

Soms zit er ook gewoon niet meer in, weet de man uit Perth, die denkt dat er morgen, zeker als het regent, wél meer uit te halen valt. “Ik denk dat we er dan beter op zullen staan”, aldus de nummer drie uit het WK.

Vettel
De vertrekkende Vettel vertelt dat hij ‘niet geheel gelukkig’ was met zijn sessie. “We stonden al een beetje op achterstand doordat de slottraining er eerder op zat door pech, en daardoor had ik veel moeite met bepaalde bochten waarop ik voorheen juist dol was.”

“We hebben het hier niet makkelijk, maar we hebben als het morgen regent zeker nog een kans, al zal het vanaf deze startpositie een lastiger verhaal worden als het droog blijft”, aldus de coureur die al vier keer won in Japan.