Red Bull wil eerste een beslissing nemen over met welke motorleverancier het in 2019 wil werken, alvorens serieus met Daniel Ricciardo over een nieuw contract te spreken.

Dat verklaart Red Bull-teambaas Christian Horner, die eerder ook heeft erkend het niet meer dan logisch te vinden dat Ricciardo eerst wil weten met wat voor motoren het team in 2019 gaat rijden, voordat hij een beslissing neemt over zijn toekomst.

Ricciardo en Horner.

Qua motoren gaat de keuze bij Red Bull tussen de huidige leverancier Renault en Honda, dat momenteel al met juniorteam Toro Rosso werkt. Red Bull heeft sowieso aangegeven de ontwikkeling van beide krachtbronnen nauwlettend in de gaten te houden en beide fabrikanten komen met een update naar Canada, wat Red Bull volgens Horner met interesse afwacht.

“We willen eerst een beslissing over de motor nemen en pas daarna over de coureur”, geeft Horner nu aan. De keuze tussen Renault en Honda zal op basis van de data worden gemaakt, waarbij Red Bull naar ‘eind juni, begin juli’ kijkt, ondanks dat Renault er eerder op heeft aangedrongen eind mei te willen weten waar het aan toe is. “We beslissen sowieso niet in mei”, verklaarde Horner al.

Wat Ricciardo betreft, grapte Horner na diens zege in Monaco nog dat de marktwaarde van de Australiër misschien wel is gestegen. Behalve met een langer verblijf bij Red Bull wordt Ricciardo ook nog altijd met Mercedes en Ferrari in verband gebracht.

Blijft Ricciardo naar Red Bull, of wordt het Mercedes of Ferrari voor de Aussie?