Red Bull en Force India zien elkaar niet als concurrenten dit seizoen. Ondanks het kleine verschil in punten op de ranglijst vinden de teams dat het gat op de baan nog te groot is.

Door het sterke raceweekend van Force India in Spanje staat het team nu nog maar negentien punten achter op Red Bull, de nummer drie in het constructeurskampioenschap. Red Bull-teambaas Christian Horner maakt zich er niet al te druk om.

“We hebben nu al twee of drie races niet allebei onze auto’s aan de finish gekregen en zij doen het goed”, zegt hij. “Ze maken optimaal gebruik van de kansen die hen gegeven worden, maar ik denk dat er qua pace nog steeds wel een groot gat is tussen ons.”

Operationeel directeur Otmar Szafnauer van Force India sluit zich hierbij aan, maar hij is wel positief. “Negentien punten is niet onoverbrugbaar, het is een haalbaar doel”, meent hij. “Maar om dat te kunnen, moet onze pace wel beter worden. Red Bull is sneller dan wij, ze verslaan ons nu ook. Zo simpel is het.”

Force India had een geweldig weekend in Barcelona met de vierde en vijfde klassering van Sergio Pérez en Esteban Ocon.

De vierde plek in het constructeurskampioenschap is vooralsnog stevig in handen van Force India. De voorsprong op nummer vijf Toro Rosso bedraagt na vijf races al 32 punten, maar Szafnauer is er niet helemaal gerust op dat het zo makkelijk blijft.

“Het is nog veel te vroeg”, vindt de Roemeen. “Ik geloof dat Williams vorig jaar rond deze tijd een voorsprong van zestig punten op ons had. Aan het einde van het seizoen hadden we ze net ingehaald. Dat kan ons ook gebeuren, dus we moeten hard blijven werken en ons blijven verbeteren. Het is erg competitief. Renault doet het goed en het zal me niks verbazen als McLaren straks nog terugkomt. Maar uiteindelijk heeft Williams toch een betere auto dan wij.”

Tussenstand “Best of the Rest” (na vijf races)

3 Red Bull 72
4 Force India 53
5 Toro Rosso 21
6 Williams 18
7 Renault 14