*

Red Bull en Ricciardo dicht bij nieuwe deal

Daan de Geus

Daan de Geus

28 juni 2018 13:14

Red Bull en Ricciardo dicht bij nieuwe deal
Sutton Images

Red Bull en Daniel Ricciardo komen ‘dichter bij elkaar’ in hun onderhandelingen over contractverlenging. Volgens Red Bulls Helmut Marko gaat het zelfs alleen nog om details.

Marko maakt daarbij de kwinkslag dat hij het met die strekking ‘in Mercedes-termen uitdrukt’, verwijzend naar hoe het tussen Mercedes en Lewis Hamilton al maanden ‘om details gaat’ in de onderhandelingen over een nieuw contract voor de Engelsman. Volgens Marko wilde Ricciardo ondertussen niks tekenen tot duidelijk zou zijn wat Hamilton gaat doen, maar diezelfde Marko vertelt nu dat Ricciardo en Red Bull de laatste tijd ‘dichter bij elkaar zijn gekomen’.

Een langer verblijf bij Red Bull lijkt steeds waarschijnlijker voor Ricciardo.

Waar Marko over details rept, geeft Ricciardo aan dat er enerzijds of anderzijds spoedig duidelijkheid zal zijn omtrent zijn toekomst. “Het duurt niet lang meer”, zegt hij over zijn periode aan de onderhandelingstafel. Behalve van Red Bull zou Ricciardo ook een aanbod van McLaren hebben ontvangen, al ging hij tijdens het raceweekend in Frankrijk niet in op het gerucht dat het om €17 miljoen euro per jaar ging. De Australiër is ook veelvuldig met Mercedes en Ferrari in verband gebracht, maar naar verluidt zijn dat al enige tijd geen opties meer voor hem.

Hoewel Ricciardo een stap naar een team als McLaren of Renault eerder niet wilde uitsluiten, lijkt een langer verblijf bij Red Bull nu de meest realistische optie. “De gesprekken zijn serieuzer geworden”, zegt hij daarover. Ricciardo heeft eerder aangegeven voor de zomerstop duidelijkheid te willen hebben, en op basis van zijn uitspraken lijkt het erop dat dat wel moet lukken. Wat hij aan een nieuw contract met Red Bull overhoudt? Ricciardo, grappend tegenover SpeedWeek: “Helmuts huis en één van z’n hotels!”