*

Ricciardo weet het nog niet met Honda en Red Bull: ‘Er is veel om af te wegen’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 juni 2018 12:39

Ricciardo weet het nog niet met Honda en Red Bull: ‘Er is veel om af te wegen’
Sutton Images

Waar Max Verstappen positief heeft gereageerd op Red Bulls aanstaande overstap naar Honda, zit zijn teamgenoot Daniel Ricciardo nog met wat vraagtekens. Ook wat betreft wat het voor zijn toekomst bij Red Bull betekent.

Verstappen verklaarde donderdag in de paddock dat het er ‘allemaal goed uitziet’ wat de Honda-deal betreft, maar Ricciardo stelde zich wat minder overtuigd op. “Er kleven veel voordelen aan, maar ik wil nog wel wat verder uitzoeken wat het precies allemaal betekent en of het een goede zet is.”

Iedereen wil weten wat Ricciardo doet.

Volgens Ricciardo heeft niet alleen Honda zich dit jaar goed verbeterd, maar geldt dat ook voor Renault, waar Red Bull aan het eind van het jaar dus afscheid van neemt. “Ze bevinden zich allebei op de weg naar boven, maar de vraag is wie sneller de top bereikt. Dat is nog steeds niet duidelijk.”

Voor Ricciardo’s toekomst geldt ook dat die onduidelijk is, met zijn Red Bull-contract dat eind dit jaar afloopt. Het team wilde eerst de motorsituatie regelen alvorens serieus met Ricciardo om de tafel te gaan. “Dat zullen ze nu dus wel snel willen doen”, weet de Aussie, die verwacht dat er de komende weken ‘wel schot in de zaak zal komen’. “Ik denk dat de gesprekken komende week snel serieuzer worden.”

Ricciardo zinspeelt er echter wel op dat Red Bull niet zijn enige optie is, te midden van geruchten dat McLaren hem een bod van zeventien miljoen euro per jaar zou hebben gedaan. “Dat is niet genoeg!”, grapt Ricciardo, om serieus te vervolgen: “Ik heb dat bericht ook gelezen, maar zo’n aanbod is mij persoonlijk in elk geval niet voorgelegd.”

Is een switch naar McLaren echt een serieuze optie voor Red Bull-rijder Ricciardo?

Toch is het niet zo dat Ferrari en Mercedes zijn enige potentiële opties naast Red Bull zijn, stelt Ricciardo. “Iedereen heeft het steeds over die teams, maar ik ben me bewust dat er mogelijk ook interesse is van andere teams. McLaren hoort daar denk ik bij, al zal het er daar ook vanaf hangen of Fernando Alonso blijft of gaat en ze eventueel een ervaren vervanger nodig hebben.”

Ricciardo noemt Renault desgevraagd ook als optie, aangevend dat het een mooie uitdaging kan zijn een middenmoter naar de top te brengen. Maar: “Het gaat mij er primair om een auto te krijgen waarmee ik de titel kan winnen”, benadrukt hij. Vooralsnog is het echter zijn management dat de onderhandelingen voert, vertelt hij. “Of althans, ze praten en drinken koffie, laat ik er verder niet op ingaan.”

Ondanks de opties die er zijn en het feit dat er ‘veel af te wegen valt’, hoopt Ricciardo snel duidelijkheid te hebben. “Het zou fijn zijn als ik voor de zomervakantie weet wat het wordt.” Het hoeft dan misschien niet allemaal op papier te staan, maar: “Ik wil niet de eerste twee weken van de zomerstop aan de telefoon hangen. Ik wil het dan gewoon weten, en misschien wordt het ook wel eerder.”