Max Verstappen denkt dat Red Bull er goed aan heeft gedaan om voor 2019 voor Honda te kiezen. “Het ziet er allemaal goed uit.”

Dat vertelt de Nederlander op het Circuit Paul Ricard. Red Bull maakte eerder deze week bekend de Renault-motoren met ingang van volgend seizoen in te ruilen voor Honda’s. Een goede move, denkt Verstappen, al brengt het voor hem niet gelijk verwachtingen met zich mee: “Die heb ik op het moment niet. Ik concentreer me gewoon op dit seizoen. We komen er volgend jaar wel achter.”

Verstappen twijfelt er echter niet aan dat Red Bull haar huiswerk goed heeft gedaan bij het afwegen van de beslissing. “Gezien de prestaties en verbetering van Honda dit jaar, ziet het er ook allemaal goed uit”, constateert Verstappen. Vorig jaar bracht hij al een bezoek aan de Honda-fabriek in het Japanse Sakura, ook dat zag er goed uit. “Indrukwekkend”, zegt hij over de faciliteiten. “Het was ook goed om de verschillen tussen de Renault- en Honda-fabriek te zien.”

Verstappen denkt dat Red Bull er goed aan doet van Renault naar Honda over te stappen.

Toch heeft het eind vorig jaar geen rol gespeeld in zijn beslissing zijn contract destijds voortijdig te verlengen, zegt Verstappen. Hij erkent wel dat het er vorig jaar ‘nog niet zo positief uitzag’ wat Honda betreft, maar dat is volgens hem nu wel anders. Gevraagd of hij verwacht dat de Honda’s begin 2019 minstens zo goed zijn als de Renaults nu, antwoordt hij dat Honda ‘dat qua vermogen nu al voor elkaar heeft bij Toro Rosso’.

“Het moet in elk geval niet slechter zijn, ik denk dat we alleen maar beter kunnen gaan”, zegt hij over de aanstaande relatie met Honda. “Ik geloof erin en het team duidelijk ook. Honda werkt alleen met Red Bull en Toro Rosso en zal de motor om de auto heen ontwerpen, dat is goed nieuws”, zegt Verstappen, die ook verwacht dat de updates met Honda sneller zullen komen dan nu met Renault.

Met het oplossen van het motorvraagstuk een belangrijke beslissing afgevinkt voor Red Bull. Nog openstaand is de vraag wie volgend jaar Verstappens teamgenoot is. Als het aan de Nederlander ligt, blijft dat zijn huidige collega Daniel Ricciardo, die nog met het team spreekt over contractverlenging. “Ik heb Daniel graag als teamgenoot – hij is een nice guy – maar het is aan hem om te beslissen wat hij wil.”