Red Bull-kopstukken Dietrich Mateschitz en Christian Horner hebben verduidelijkt dat het team van de energiedrankfabrikant geen eigen motor zal construeren, ook al zingt dat gerucht rond.

“Het verhaal dat we van plan zijn een eigen motor te maken, is het ontkennen niet waard” vindt Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz, maar teambaas Christian Horner doet dat toch: “We zijn niet van plan een eigen motor te produceren”, vertelt hij aan Autosport.

“Het enige wat we willen”, zo benadrukt Horner, “Is samenwerken met een sterke motofabrikant als partner, want we willen competitief zijn”, zo lijkt de teambaas een weinig verholen waarschuwing te geven aan Red Bulls huidige motorleverancier Renault, dat volgens hem ‘onacceptabel’ bezig is.

“Renault moet een stap maken om het gat naar Mercedes te dichten”, herhaalt Horner nog maar eens, waarbij hij nóg een waarschuwing geeft aan de Franse motorfabrikant door te stellen dat hij ‘erg benieuwd is’ naar de plannen van Renault om de situatie te verbeteren: “Want een team als Red Bull heeft keuze te over.”

“Wij willen de garantie hebben dat we vanaf nu over een langere periode competitief kunnen zijn. Het maken van een een eigen motor is daarom op het moment geen optie. Renault kan dit jaar nog aanpassingen doen om de motor beter te maken, maar het belangrijkste is dat ze hun zaakjes op orde krijgen voor volgend seizoen”, zegt Horner, die naar van overtuigd lijkt te moeten worden.