De Brit Alex Lynn stapt woensdagmiddag enigszins verrassend in bij het team van Lotus tijdens de test in Abu Dhabi. Lynns deelname voor dat team is vooral verrassend omdat hij een Red Bull-protegé is.

De 21-jarige Lynn legde afgelopen weekend beslag op de GP3-titel en is één van de kanshebbers om in 2015 bij Toro Rosso de teamgenoot van Max Verstappen te worden. Bij Toro Rosso testen is in Abu Dhabi echter niet mogelijk, aangezien Verstappen beide dagen rijdt.

Het grote Red Bull zet daarnaast vandaag (woensdag) vaste kracht Daniel Ricciardo in, nadat het op dinsdag Lynn’s rivaal voor het Toro Rosso-zitje Carlos Sainz jr. liet testen, waardoor Lynn dus bij Lotus is uitgekomen.

Volgens het Britse Autosport klopte het team uit Enstone eerder bij Lynn aan met de vraag of hij voor ze wil testen, waarna de coureur na overleg met Red Bull-kopstuk Helmut Marko akkoord is gegaan, zo vertelt hij aan diezelfde publicatie.

“Nadat Marko me vertelde dat Max beide dagen voor Toro Rosso zou rijden en er ook bij Red Bull geen gelegenheid voor me zou zijn, vroeg ik hem of ik dan bij Lotus mocht instappen, hetgeen hij prima vond”, legt Lynn uit.

Volgens Lynn is het niet zo dat er verder kansen voor hem liggen bij Lotus of dat hij van het Red Bull Junior Team naar het opleidingsprogramma van Lotus wil overstappen: “Het gaat echt puur om een test om kennis te maken met het besturen van een hedendaagse Formule 1-bolide”, benadrukt hij.

“Lotus en ik hebben verder geen specifieke voorbereidingen getroffen, aangezien het zo last-minute geregeld is. Ze willen gewoon zien hoe ik het doe. Er kleven geen verwachtigen aan de test en als ik een rondje of veertig kan afleggen, ben ik al helemaal tevreden.”

Lynn stapt zoals gezegd pas op woensdagmiddag in bij Lotus. In de ochtend komt Formule 3-kampioen Esteban Ocon in actie voor het team uit Enstone. Lynn gaat volgens Autosport binnenkort – dan op verzoek van Red Bull – ook nog een hele andere auto testen: een BMW M4 uit het DTM.