Red Bull overweegt om Jean-Eric Vergne volgend jaar onder te brengen bij Lotus/Caterham, waar Jarno Trulli dan het veld moet ruimen. Dat bericht het Duitse Auto, Motor und Sport.

Volgens Auto, Motor und Sport is de constructie waarmee Red Bull Daniel Ricciardo dit jaar bij HRT heeft ondergebracht zo goed bevallen, dat het overweegt om in 2012 hetzelfde te doen met Vergne.

Dat Vergne de wijk naar een nieuwe renstal moet nemen om race-ervaring op te doen, komt omdat er bij Toro Rosso mogelijk geen plaats meer is. Ricciardo wordt daar naar verluidt namelijk gestald, terwijl één van de twee huidige coureurs – Jaime Alguersuari of, meer waarschijnlijk, Sébastien Buemi – het veld dan moet ruimen.

Vergne zou op zijn beurt dan bij Lotus/Caterham ondergebracht moeten worden en niet bij HRT, aangezien deze laatstgenoemde renstal – door het aantrekken van Pedro de la Rosa – op zoek is naar een coureur die een (nog) grotere tas met geld mee kan nemen, zo luidt de theorie van de Duitse publicatie.

De keuze voor Lotus/Caterham is een logische voor Red Bull, want het Formule 1-team van de energiedrankfabrikant voorziet deze equipe immers van versnellingsbakken en gaat volgend jaar – samen met Renault, niet geheel ontoevallig de motorleverancier van beide teams – ook KERS-eenheden aan dit team leveren.

De mogelijke komst van Vergne zou bij Lotus ten koste gaan van Trulli, die dan zijn biezen moet pakken. De positie van de 37-jarige Italiaan is ondanks een contract voor volgend jaar wankel, aangezien Trulli het ruim heeft afgelegd tegen teamgenoot Heikki Kovalainen en zich ook niet altijd even positief heeft opgesteld.

Behalve dat Vergne als een mogelijke vervanger voor Trulli geldt, zouden ook Williams-coureur Rubens Barrichello en Force India’s Adrian Sutil nog met Lotus spreken. Beide coureurs zouden de Engels-Maleisische formatie echter vooral als een secundaire optie beschouwen, mochten ze bij hun huidige of andere meer gereputeerde teams buiten de boot vallen.