De bekendmaking van de Grand Prix van Nederland zorgt voor vreugde bij de Nederlandse F1-fans. Tijdens de persconferentie zei sportief directeur Jan Lammers 200.000 bezoekers te verwachten. Maar hoe bemachtig je tickets voor het Formule 1-weekend op Zandvoort volgend jaar?

Alle informatie over de tickets, de exacte datum van de Grote Prijs van Nederland en het volledige programma worden in de komende weken bekend gemaakt. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, raadt de officiële site van de GP van Nederland om je te registreren.

Foto: A1GP

Lees ook: Liveblog: Alles over de bekendmaking van de GP Nederland in Zandvoort

De registratieperiode loopt van 27 mei tot en met 16 juni. Iedereen die zich tijdens deze periode registreert, heeft evenveel kans om tickets te bemachtigen.  Behalve die registratie, die gratis is, hoef je voorlopig verder niets te doen.

Na het afsluiten van de registratieperiode ontvangt iedereen die zich heeft ingeschreven een email. Daarin zal staan hoe je tickets kunt aanvragen. Indien er meer inschrijvingen dan tickets zijn, wordt er geloot. “Op deze manier hopen wij zoveel mogelijk fans een kans te geven om erbij te zijn”, klinkt het op de officiële site.

Hoeveel tickets er verkrijgbaar zullen zijn, is op dit moment nog niet bekend. Sportief directeur Jan Lammers zei tijdens de persconferentie wel dat hij 200.000 bezoekers verwacht tijdens de Grote Prijs van Nederland.

Naast het aantal tickets is ook de prijs ervan nog niet bekend. Lammers vertelde wel dat prijzen marktconform zullen zijn. De officiële site meldt dat de prijzen vergelijkbaar zullen zijn met de ticketprijzen van omliggende Grote Prijzen zoals Spa of Silverstone. Daar variëren de prijzen tussen de €130 en €600 voor het hele weekend.

Lees ook: Thuisrace voor Verstappen: ‘Mooi, maar geen extra motivatie’