Heikki Kovalainen viel vorig jaar op in Singapore doordat zijn auto tijdens de race in de brand vloog en hij deze vervolgens zelf stond te blussen. Vandaag was het niet de hele auto, maar ‘slechts’ de remschijf aan de rechter voorkant van zijn bolide die vlam vatte. Echte hinder ondervond hij er echter niet van.

Kovalainens rem ontbrandde namelijk aan het eind van de eerste training, maar het euvel kon snel verholpen worden waardoor hij in de latere sessie gewoon verder kon gaan waar hij gebleven was en zijn programma voor de dag kon afwerken.

“Het was een beduidend kleinere brand dan vorig jaar”, geeft Kovalainen bovendien aan, alvorens hij de toedracht ervan uitlegt: “De remmen worden hier heel erg warm, en dan is het niet ongewoon als ze in brand vliegen. Het was eigenlijk geen eens een groot probleem.”

Kovalainen bewees dat laatste door in de tweede training een achttiende tijd te rijden en teamgenoot Jarno Trulli – die in de sessie daarvoor nog sneller was geweest – voor te blijven. De Fin denkt desondanks – en zoals wel vaker op vrijdag – dat er nog meer in het vat zit: “We kunnen nog een paar tienden uit de auto persen.”

Trulli is daarentegen minder positief gestemd. Zijn vrijdag verliep niet naar wens. “Ik ben weliswaar redelijk tevreden met waar we geëindigd zijn, maar heb weinig lekkere runs kunnen rijden. Ik werd tijdens mijn snelle ronden namelijk te erg gehinderd door het verkeer en de rode vlaggen.”

Ondanks zijn enigszins teleurstellende dag gelooft ook de ervaren Italiaan echter dat er nog meer uit de T128 te halen valt. “Ik denk dat we het achterste van onze tong vandaag nog niet hebben kunnen laten zien.”