HRT-coureurs Narain Karthikeyan en Pedro de la Rosa waren vandaag de eerste twee uitvallers. Een domper, want het kleine Spaanse team was aan haar beste weekend van het jaar bezig.

Karthikeyan moest zijn auto na 22 ronden naast de baan parkeren, waarna hij aan een wandeling richting de pits kon beginnen. Daar aangekomen zal hij zijn teamgenoot De la Rosa ongetwijfeld tegen het lijf zijn gelopen, want de Spanjaard moest zijn auto naar 24 ronden in de pits stilzetten.

“Erg jammer”, zeggen beide coureurs over hun uitvalbeurt, die in beide gevallen aan een probleem de remmen te wijten was. De la Rosa: “Ik kreeg al na een paar ronden over de radio te horen ze te sparen en te koelen. Ik heb dat uiteraard ook geprobeerd, maar het had geen nut. Ze werden gewoon te heet en er begon slijtage op te treden, dus stoppen was de enige juiste beslissing.”

Ook teamgenoot Karthikeyan was in zijn 22 ronden vooral bezig de temperatuur van de remschijven onder controle te houden, maar ook bij hem was dat onbegonnen werk: “Ik voelde ze steeds slechter worden en kon niets doen om ze te sparen”, vertelt hij. “We moeten nu maar goed onderzoeken wat er precies mis mee was, zodat dit niet nog een keer gebeurt.”

Ondanks de teleurstelling van de dubbele uitvalbeurt, weet De la Rosa het ook nog van de positieve kant te bekijken: “Ik reed voor de Marussia’s rond en kon de Caterhams aardig bijhouden. Het staat dan ook vast dat we ons behoorlijk hebben verbeterd, en dat is voor mij ook het belangrijkste om mee te nemen van dit weekend.”