Ook in Italië starten Vitaly Petrov en Bruno Senna bij de eerste tien. Petrov trok uiteindelijk aan het langste eind. Lastig was dat niet: Senna bleef in Q3 binnen.

Dat was een bewuste keuze, zo legt de Braziliaan uit in zijn betoog. “Ik ben blij met dit resultaat omdat dit mijn tweede kwalificatie was van het jaar”, aldus de Renault-coureur. “Het lukte me op het nippertje om de derde sessie te halen. Ik ben blij dat ik Vitaly als ijkpunt had omdat ik het in de eerste twee kwalificaties lastig vond mijn rempunt te vinden.”

“Mijn ronde in de tweede sessie was respectabel. Ik ben blij dat ik de druk aankon en de tiende plek veiligstelde. Als ik in de laatste kwalificatie wat had willen doen had dat mij twee setjes banden gekost. Ik ben blij dat ik ze heb bespaard. Hopelijk betaalt dat zich morgen uit. Ik wil ook het team bedanken voor de competitieve auto die ze dit weekend hebben.”

Ook Petrov was na de kwalificatie meer dan tevreden. “Ik ben heel gelukkig met de zevende plaats. We begonnen vanochtend stroef aan de training omdat we een paar probleempjes moesten verhelpen. Vervolgens prepareerde het team een prima auto voor de kwalificatie: ze maakten de juiste keuzes.”

“Het lijkt erop dat we het pakket met de juiste hoeveelheid neerwaartse druk hebben meegenomen. Al is het natuurlijk afwachten of dat morgen ook nog klopt. We zijn heel, heel blij dat de auto’s staan waar ze horen te staan en ik heb goede hoop voor de race.”