Het team van Renault komt met een paar grote updates naar de aanstaande Grand Prix van Spanje. Het Franse fabrieksteam presenteert een nieuwe achtervleugel en nieuwe barge boards voor de RS17. 

Zoals veel andere teams komt ook het team van Renault met een geüpdatete auto aan de start van de Grote Prijs van Spanje. De RS17 krijgt in Barcelona een compleet nieuwe achtervleugel en een stel nieuwe barge boards waarmee het team het gevecht op het middenveld wil aangaan.

Bij de afgelopen race in Rusland verscheen Renault al met een nieuwe voorvleugel aan de start. Nico Hülkenberg finishte daar als achtste en meende dat het team “een goede stap gezet had.” Technisch chef Nick Chester sluit zich bij de Duitser aan.

“De upgrades in Sotsji werkten naar behoren”, zegt hij. “We knokken nu zoals verwacht op het middenveld, het zit allemaal heel dicht bij elkaar. We hebben nog wel wat werk te doen, maar we gaan de goede kant op. We zijn best positief.”

Deze vrijdag neemt Renault’s testcoureur Sergey Sirotkin weer plaats in de auto voor de eerste vrije training in Barcelona. De Rus mocht in zijn thuisrace ook al op vrijdag rijden, maar kon toen door een versnellingsbakprobleem geen rondetijd neerzetten.