*

Renault heeft geen interesse in Newey, Red Bull denkt snel te verlengen met technisch kopstuk

Daan de Geus

Daan de Geus

28 juni 2018 15:40

Renault heeft geen interesse in Newey, Red Bull denkt snel te verlengen met technisch kopstuk
Sutton Images

Renault heeft geen interesse in Adrian Newey. Dat verklaart teambaas Cyril Abiteboul in reactie op recente geruchten dat de Franse fabrieksformatie geprobeerd zou hebben de technisch directeur bij Red Bull weg te lokken.

Tussen de Grands Prix van Canada en Frankrijk stak het gerucht ineens op: Renault zou Newey willen, en zelfs als met Red Bulls meesterontwerper over een mogelijk dienstverband hebben gesproken. Gevraagd door Autosport of Renault serieus interesse heeft in Newey, laat het antwoord van teambaas Abiteboul echter niets aan duidelijkheid te wensen over: “Nee.”

Abiteboul is happy met zijn eigen technische team bij Renault.

Abiteboul benadrukt veel respect te hebben voor Newey en zijn staat van dienst: “Maar wij hebben net een sterke technische structuur neergezet waar ik het volste vertrouwen in heb.” Hij doelt daarmee op chief technical officer Bob Bell, Nick Chester (hoofdverantwoordelijk voor het chassis), motorchef Rémi Taffin, operationeel manager Rob White en de eind vorig jaar bij de FIA weggeplukte Marcin Budkowski, die ‘uitvoerend directeur’ is.

Met dit vijftal heeft Renault volgens Abiteboul op technisch vlak ‘alles in huis om de klus te klaren’. Geen interesse dus, en het gebrek aan interesse is volgens Newey zelf wederzijds. Hij werd eerder deze week door het Duitse Auto Bild naar een mogelijke Renault-transfer gevraagd en kon net zo kort van stof zijn als Abiteboul: “Dat gaat niet gebeuren.”

Volgens Red Bull-kopstuk Helmut Marko zitten Newey en het team ook al enige tijd om de tafel om te spreken over het verlengen van zijn eind dit jaar aflopende overeenkomst. “We hebben het daarbij al niet meer over óf, maar over hoe samen verder te gaan.”

Newey staat bij Red Bull in de boeken als chief technical officer en werkt behalve voor het Formule 1-team ook aan andere projecten. Zo is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Aston Martin Valkyrie hypercar en werkte hij eerder mee aan het ontwerp van America’s Cup-boot voorhet team van de Britse zeiler Ben Ainslie.

Lees ook: Waché nieuwe technisch directeur Red Bull, Newey blijft chief technical officer.