Red Bull heeft een nieuwe functie gecreëerd voor Pierre Waché, die voortaan ’technisch directeur’ op zijn visitekaartje heeft staan. Adrian Newey blijft de chief technical officer van het team.

Newey stond tot eind 2014 als technisch directeur bij Red Bull in de boeken, maar nam daarna de functie van chief technical officer op zich. Deze titel diende om aan te geven dat de beroemde Britse ontwerper nog altijd aan het hoofd van Red Bulls technische team stond, maar ging wel gepaard met een stapje opzij, met Newey die zich sindsdien ook op andere projecten is gaan richten.

Newey blijft gewoon aan als chief technical officer.

Newey werd desondanks nog vaak als technisch directeur aangeduid, maar die functie was feitelijk dus niet ingevuld bij Red Bull – of in elk geval anders dan in traditionele zin. Vanaf nu is er met Waché, tot voorheen chief engineer performance, dus weer gewoon een technisch directeur. Newey staat nog altijd als chief technical officer op de rol.

Tegenover Autosport noemt teambaas Christian Horner de nieuwe rolverdeling onderdeel van ‘de evolutie’ van Red Bulls technische team. Hij omschrijft Wachés nieuwe rol daarbij als ‘meer centraal binnen het team’.

In gesprek met L’Équipe vertelt de Fransman Waché dat hij in zijn nieuwe functie “niet alles gaat veranderen, maar wel anders zal gaan werken.” Dat komt door zijn achtergrond. In tegenstelling tot de aerodynamica-expert Newey, is Waché gespecialiseerd in vehicle dynamics en mechanica.

Binnen de nieuwe organisatie bij Red Bull blijven bekende namen als Dan Fallows (chef aerodynamica), Rob Marshall (chief engineering officer) en chief engineer – car engineering Paul Monaghan overigens gewoon in hun oorspronkelijke functies.