Renault-coureurs Vitaly Petrov en – met name – Nick Heidfeld hopen dat het de rest van het raceweekend beter weer wordt in Silverstone, want het team zat er vandaag niet goed bij in de regen.

Heidfeld zette in beide sessies een zestiende tijd neer, terwijl Petrov zeventiende was in de ochtend en zich in de middag vervolgens verbeterde en op de elfde plaats terechtkwam.

Weinig reden voor blijdschap bij het Frans-Engelse team aldus. “We waren vandaag niet bepaald competitief”, geeft Heidfeld toe. “Ik hoop dat het de komende dagen beter weer wordt, want ik denk dat onze auto het dan beter doet.”

Heidfeld is bovendien niet echt te spreken over het vernieuwde Silverstone, alwaar hij vorig jaar niet in actie kwam en vandaag dus voor het eerst op rondreed. “Ik vond de oude baan leuker, maar ik kijk er wel naar uit om de baan morgen in hopelijk droge omstandigheden verder te verkennen.”

Teammakker Petrov spreekt van een ‘uitdagende’ dag: “En dat is een understatement, want het was erg frustrerend om maar zo weinig ronden te kunnen doen”, spreekt de Rus die in totaal 24 rondjes aflegde.

“Ik hoop daarom dat ik morgen meer kan rijden en ook dat het weer wat opklaart”, vervolgt Petrov, waarna hij aangeeft het hoofd hoe dan ook nog niet te laten hangen: “Ik ben nog altijd optimistisch over dit weekend”, besluit hij.