Renault F1 Team neemt in augustus deel aan de Gamma Racing Day. Tijdens het evenement, dat op 17 en 18 augustus plaatsvindt op het TT Circuit Assen, zal het team van Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg een Formule 1-demonstratie geven. Welke piloot achter het stuur zal zitten, wordt volgende maand pas bekend gemaakt.

“We zijn bijzonder content dat we zo vroeg in het jaar al de aanwezigheid van het Renault F1 Team kunnen bevestigen. Het organiseren van een Formule 1-demonstratie is vrij gecompliceerd, maar met de hulp van onze evenementpartners is het weer gelukt om een F1-team naar Assen te krijgen. Ook de recent opgerichte Businessclub Grand Prix Assen heeft besloten een bijdrage te leveren in de kosten van de Renault F1-demonstratie,” legt organisator Lee van Dam uit.

Voor de zesde keer in zeven jaar trakteert de Gamma Racing Day haar publiek op een Formule 1-demonstratie. Het evenement in Drenthe trok vorig jaar bijna 100.000 bezoekers. De editie in 2019 wordt de twintigste van het evenement dat de afgelopen jaren bekende namen naar het TT Circuit Assen haalde. Vorig jaar nam Carlos Sainz plaats in de Renault-bolide, in 2017 was het de beurt aan Nico Hulkenberg. Wie weet komt publiekslieveling Daniel Ricciardo dit jaar wel langs op het TT Circuit. De Australiër reed in 2018 nog een demo voor Red Bull in Nederland, op Circuit Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen.

Foto: Gamma Racing Day