Renault heeft op de Shanghai Motorshow een concept gepresenteerd van een Formule 1-auto zoals die er over tien jaar uit zou kunnen zien. 

De R.S. 2027 is een bolide met een gesloten cockpit. De auto weegt 600 kilogram, produceert 1340 pk en heeft een vierwielaandrijving. Het geheel wordt aangestuurd door een kleine interne verbrandingsmotor en door grotere batterijen die vijf keer zo sterk zijn als de huidige systemen.

Renault

Transparante helmen om de coureurs meer in de ogen te kunnen kijken tijdens een race.

Renault gelooft dat de sport om de coureurs draait en speelt daar dan ook op in met dit ontwerp. De cockpit is weliswaar gesloten, maar wel geheel transparant. De helmen van de rijders worden ook doorzichtig, want zo kunnen de fans de coureurs goed in actie zien. Verder beschikt de R.S. 2027 over LED-verlichting en beweegbare aerodynamische onderdelen.

Aangepast format
Ook het concept van de sport zelf moet volgens Renault over tien jaar op de schop. Zo moeten fans meer inzicht en inspraak krijgen in de Formule 1. Daarnaast wil de Franse fabrikant het raceweekend omgooien met een rookie-race op vrijdagavond voor testcoureurs en talenten en een lange race van 250km en een korte sprintrace op zondag.

Renault

De R.S. 2027 conceptauto.