Renault heeft in Frankrijk haar plannen voor 2016 en daarna bekendgemaakt. Het team krijgt een nieuwe naam, kleur en – zoals verwacht – ook een nieuwe coureur in Kevin Magnussen.

De voormalige Lotus-renstal gaat, formeel, Renault Sport Formula One Team heten. Het zwart en goud van Lotus is niet, zoals verwacht, ingeruild voor veel geel met wat wit of zwart, maar voor voornamelijk zwart, met wat gele details en witte branding van onder meer Renault, luxemerk Infiniti en Jack&Jones.

Renault F1 RS16

De kleurstelling waarin de RS16 straks vermoedelijk uitgedost zal zijn.

Renaults 2016-bolide, die later gepresenteerd zal worden, gaat daarbij de RS16 heten. Of de auto bij de seizoensopener in Australië ook in deze kleuren gestoken zal zijn, is nog niet helemaal zeker, maar de ‘elegantie van deze kleurstelling zal behouden worden’, volgens Renault.

De naam verwijst naar Renault Sport, de sportieve tak van de Franse automaker die het middels het Formule 1-programma en andere autosportactiviteiten een boost probeert te geven. Het vergroten van Renaults naamsbekendheid, zeker in zogenaamde ‘nieuwe markten’, is sowieso een hoofddoel voor Renault, dat tevens benadrukt dat de ontwikkeling van technologie voor in de autosport en Formule 1 ook relevant is voor de Renault en Renault Sport-straatauto’s.

Renault F1 RS16-4Coureurs en directeurs
Dat Jolyon Palmer, die eind 2015 een contract ondertekende met het toenmalige Lotus, bij het team blijft, stond al vast. Renault heeft verder echter bevestigd dat Kevin Magnussen inderdaad de opvolger is van de vertrokken Pastor Maldonado. Renault heeft daarnaast ook een testcoureur uit eigen land gestrikt: de Fransman Esteban Ocon.

Qua teamleiding gaat er ook het nodige veranderen. Renault volgt het voorbeeld van teams als Mercedes en McLaren in de zin dat het voor een organisatiestructuur gaat waarin meerdere kopstukken samen de leiding hebben. Jérôme Stoll staat aan het hoofd van Renault Sport en de daarbij behorende autosportafdeling Renault Sport Racing. Hij wordt daarbij ondersteund door managing director Cyril Abiteboul en racing director Frédéric Vasseur. De functie van chief technical officer is voor Bob Bell, die eerder al eens voor Renault en Mercedes werkte.

Foto’s hieronder: Racepictures.com