Renault-coureurs Vitaly Petrov en Nick Heidfeld kwamen vandaag allebei niet verder dan Q2. Petrov vertrekt morgen vanaf plaats veertien, met Heidfeld daar recht achter op de zestiende stek.

“Ik ben teleurgesteld, want we hadden hogere verwachtingen dan dit”, spreekt Petrov klare taal. “De regen maakt het dit weekend moeilijk voor ons: we kunnen ons ware potentieel zo namelijk niet tonen.”

“Ook vandaag is het ons weer niet gelukt om vliegende rondes neer te zetten, maar de auto voelt desondanks toch goed aan. Hij lijkt met name sterk te zijn in de snelle bochten, dus ik blijf erin geloven dat we morgen een aantal posities kunnen goedmaken.”

“De strategie zal daarom goed moeten zijn, want inhalen is hier moeilijk en de DRS-zone is ook vrij kort. We moeten er dus voor zorgen dat we scherp zijn en het een tandje beter doen, hetgeen volgens mij ook absoluut mogelijk is.”

Ook bij Heidfeld is er sprake van teleurstelling: “Want met de zestiende tijd kun je uiteraard niet tevreden zijn”, erkent hij.

Net als Petrov wil ook Heidfeld de hoop op een goede afloop echter nog niet opgeven. “We denken dat dit tegenvallende resultaat aan een aantal verschillende factoren te wijten valt. De R30 voelt namelijk prima aan en is ook helemaal niet langzaam. Het enige probleem is dat we het maximale er niet hebben weten uit te halen.”